23 Haziran 2011 Perşembe

YEPYENİ JEEP GRAND CHEROKEE’NİN LANSMANI HATAY’DA YAPILDI..

Jeep markasının amiral gemisi Grand Cherokee, markanın 70. yılında Türkiye’ye yollarına çıktı.. Farklı kültürlerin buluşma noktası olarak Türkiye’nin önemli illeri arasında bulunan Hatay’da yapılan lansmanla, basına tanıtılan yeni Grand Cherokee, alışılagelmiş Jeep kabiliyeti ile göz doldurdu… Uzun bir asfalt ve ardından zorlu arazide koşullarında hazırlanan off-road parkurunda denenen Jeep Grand Cherokee, her iki koşulda da üstün performans sergiledi.

45’ten fazla emniyet ve güvenlik özellikleri.. 20’den fazla ödül.. 3.0 L CRD motorun üstün performansı ve benzersiz yakıt tüketimi.. Quadra-Trac II®, Quadra-Drive II® ile 2 farklı 4x4 sistemi.. Yepyeni Quadra-Lift™ ve Selec-Terrain™ süspansiyon sistemleri.. İleri teknoloji bilgi, eğlence ve müzik özellikleri ile şimdiye kadarki en kabiliyetli Grand Cherokee modeli katılımcılardan tam puan aldı.

70 yıl önce 4x4 segmentini yaratan ve sonrasında da 90’lı yıllarda Grand Cherokee modeli ile lüks sportif arazi aracı (SUV) sınıfına anlam veren efsanevi Jeep® markasının 4. nesil temsilcisi yeni Grand Cherokee, 3.0 lt. CRD dizel motor ve iki ayrı donanım seçeneği (Limited ve Overland) ile Türkiye’ye muhteşem bir giriş yaptı…

3.0 litre CRD dizel motorun tüm gücüyle devleşerek hem yolda, hem de arazide eşsiz bir sürüş deneyimi yaşattığı bu keyifli lansmana 50’ye yakın gazeteci katıldı. İlk gün deneyimli otomobil editörlerinin test ettiği Grand Cherokee, lansmanın ikinci gününde; köşe yazarlarına, kadın, erkek, moda dergilerinin editörleri ile kalabalık bir blogger ordusuna denetildi…

Her iki gruptan da tam puan alan yeni Jeep Grand Cherokee, katılanlara Hatay’ın tüm güzelliklerini görme ve leziz yemeklerini tatma imkanı da verdi.. Amanos Dağları’nın zorlu yamaçlarında en üst noktaya tırmanan adrenalin, Uzun Çarşı’da yerini lezzet ve keşif turuna bıraktı.. Dünyanın en eski klisesi St. Pierre’de inanç, Mozaik Müzesi’nde ise tarihin izini süren ekip, Antakya sokakları dar/Antakya sokakları bir kişilik/Sen giderken ben gelemem/Bir gönlümü bahar almış/Bir gönlümü yaz/Antakya sokakları bir kişilik/Öte git biraz… diyen Ali Yüce ile şehrin dar sokaklarını keşfe daldılar..

20 yılda 4 milyondan fazla satış gerçekleştiren Grand Cherokee, 241 Hp güç ve 550 Nm tork üreten güçlü motoru ile hayatın sıradışı yanıyla tanışmak isteyenleri macera ve özgürlüğe davet ediyor. Türkiye’ye gelmeden 250 adet sipariş alan Jeep® Grand Cherokee 83.343 Euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

İlknur Selimoğlu