18 Mart 2009 Çarşamba

Hayata farklı bakanların tercihi Jameson Irish Whiskey


Hayata farklı bakanların tercihi Jameson Irish Whiskey, görsel sanatlara, sinemaya uzun yıllardır destek veriyor. Dublin Film Festivali ve Tribeca Film Festivali’nin sponsorluğunu yapan, 2008’de 27. İstanbul Uluslararası Film Festivali Milos Forman Kuşağı’nın 2009’da ise yine IKSV Film Festivali Tema Sponsoru olan Jameson, Türkiye’de gün geçtikçe daha fazla tanınıyor, tercih ediliyor.
İletişim çalışmaları kapsamında 2008’de gerçekleşen reklam filmi yarışması, genç yaratıcılara yaratıcılıklarını ortaya koyma fırsatı verdi. Birbirinden ilginç reklam filmleri arasında, “Hayata Farklı Bakanlar” temasıyla, marka vaadini en doğru şekilde yansıtan, Serdar Seren’in çalışması birinciliğe layık görüldü.
2008 yılında reklam filmi yarışmasının duyuruları, İKSV Film Festivali çerçevesinde sinemalarda yapılan etkinliklerde de yapıldı. Ayrıca festival kapsamında, CNNTURK Hayatım Sinema programı ile birlikte renkli bir parti düzenlendi. Partiye oyuncular, yaratıcılar, TV ve reklam dünyasından isimler katıldı.
2009’a geldiğimizde, bu defa sinemaya bir adım daha yaklaşıldı ve “Jameson Seriously Playful Senaryo Yarışması” adıyla bir senaryo yarışması düzenlendi.
Senaryo yarışmasının tanıtımı yine çok özel bir Jameson partisi ile yapıldı. (Jameson partilerinin ne denli eğlenceli olduğu artık biliniyor, bu yıl da sağnak yağmura rağmen Beyoğlu’nun arka sokaklarındaki 8’de, ağırlıkla sinema ve medyadan renkli isimler bir araya geldi).
Büyük ilgi gören yarışma için gelen senaryolar; Meral Okay, Ümit Ünal, Yetkin Dikinciler, Nurgül Yeşilçay, Azize Tan, Zeynep Özbatur, Mehmet Y. Yılmaz, Muammer Brav ve Pernod Ricard Pazarlama Direktörü Serpil Kılıçlı’dan oluşan jüri tarafından titizlikle incelenendi... En iyi senaryo ödülünü yarışmaya Ankara’dan katılan Ebru Gülsoy kazandı. “FARKETMEZ” adlı romantik komedi türündeki senaryosu ile birinciliği elde eden Ebru Gülsoy, 1.000 Euro para ödülü ve Jameson Dublin Film Festivali’ne katılma hakkını da elde etti.
Veee, 2009 Jameson DUBLIN FİLM FESTIVALİ
İki senedir Jameson tarafından düzenlenen yarışmaların kazananları Jameson Dublin Film Festivali’ni ziyaret etme fırsatı buluyor. 2009 festivaline, Türkiye’den bir grup gazeteci de davet edildi. Hürriyet Gazetesi’nden Onur Baştürk, Sabah Gazetesi’nden Esin Küçüktepepınar ve Şirin Sever, Milliyet Gazetesi’nden Melis Alphan, Hürriyet Dergi Grubu’ndan Erdem Kırım, ayrıca sinema yazarı Muammer Brav ve Kiraz Halkla İlişkiler’den Yeşim Aksoy, Tuğba Ezeroğlu Dublin’de hem sinemaya, hem de Jameson’a (özellikle Ginger Ale ile yapılan kokteyle!!!) doydular. Organizasyonun en keyifli anı ise Clive Owen’ın katılımıyla gerçekleşen parti oldu.
Jameson Irish Whiskey, özel yöntemlerle üretilen yumuşak içimli bir viski. Viski içmeyenleri de viski-içer yapan (!) Jameson hayata farklı bakanların tercihiJ